دسته‌بندی نشده

معرفی خودروی سورن پلاس

زمانی که سمند به عنوان یک خودرو ملی به بازار معرفی شد، همه میدانستیم که این ماشین از ملی بودن تنها نامش را یدک میکشد و در بسیاری از قسمتها، از پلتفرم و پیشرانه گرفته تا طراحی، به کمپانی‌های خارجی وابسته بوده است. اما با این حال سه نکته مارا دلگرم کرده بود. اول اینکه این ماشین به عنوان یک خودرو با نام ایرانی و مختص ایرانیان ساخته شده بود و نمونه مشابهی (منظورمان با این چهره است) در سایر کشورها نداشت. دوم اینکه با وجود آپشن های بیشتر از 405 و پارس، با قیمت مناسب‌تر به مشتریان عرضه میگردید و سومین و مهم ترین نکته اینکه سمند علیرغم تمامی نقاط ضعف کیفی و به سر و صدا افتادن زودهنگام اتاق و مصرف سوخت بالا، همچنان قادر بود در برابر خودرهای روز آن دوران کره جنوبی نظیر هیوندای ورنا و کیا ریو عرض اندام کند و حتی در برخی پارامترها پیروز میدان شود. رقبای چینی نظیر لیفان 520 هم که اصلاً در برابر سمند سرکش ایران زمین، رقیب محسوب نمیشدند.

 

مشخصات خودرو

  • نام خودرو: سورن پلاس

  • حداکثر سرعت: 190km/h

  • مصرف سوخت: 7/4Litr/100Km

  • حجم موتور: 1650 cc

  • تعداد سیلندر: 4 سیلندر

  • تنفس موتور: تنفس طبیعی

  • حداکثر توان:115 اسب بخار

  • نوع جعبه دنده:دستي پنج سرعته

  • انتقال نیرو:دیفرانسیل جلو

  • کلاس بدنه:سدان

  • حداکثر قدرت :115 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه

  • حداکثر گشتاور 159 نیوتن متر در 3500 دور در دقیقه

  • شتاب 0 تا 100: 12 ثانیه

  • وزن: 1257 کیلوگرم

  • اندازه (میلیمتر): 4534 طول – 1720 عرض – 1460 ارتفاع

مشخصات سورن پلاس

زیر کاپوت سورن پلاس همان پیشرانه معروف EF7 قرار گرفته است. پیشرانه ای که در قیاس با موتور ابتدائی سمند یعنی XU7 پیشرفت داشته و با 16 سوپاپ بهمراه سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ (CVVT)، تنفس بهتر و لرزش کمتری در دورهای بالاتر دارد. البته ناگفته نماند که این موتور به دلیل دست‌یابی به حداکثر قدرت و گشتاور در دورهای بالاتر، نسبت به موتور XU7 نیاز بیشتری به پر کردن دور موتور خواهد داشت. ضمناً پیشرانه EF7 در قیاس با موتور قدیمی XU7 مقداری کم مصرف‌تر است، هرچند همچنان عدد اعلامی 7.5 لیتر در صد کیلومتر برای رانندگی ترکیبی با حالت ایده آل و استاندارهای جهانی فاصله دارد.

مزایا و معایب سورن پلاس

  • مزایا: بهبود نسبی ظاهر بدنه و کابین و اضافه شدن کروز کنترل،گستردگی مناسب نمایندگی های خدماتی بازار دست دوم بهتر از خودروهای چینی

  • معایب: قدیمی بودن پلتفرم و پیشرانه ، افزایش قیمت نسبتا زیاد در قیاس با سورن ELX

بررسی سورن پلاس

اما صد حیف که در طول این سالها اسب محبوب ایرانی آنقدر خسته و آهسته به جلو گام برداشت که نه تنها کره ای ها با فاصله زیادی او را پشت سر گذاشتند، بلکه هر رقیب گمنام و تازه واردی توانست از او سبقت بگیرد. در این مدت مهندسان ایران‌خودرو همواره سعی داشتند با انواع و اقسام تغییرات جزئی و با پسوندهای مختلف نظیر EL، LX، SE، سریر و … به نوعی محصول قدیمی خود را به روز و زنده نگاه دارند. تلاشی که در نهایت به کمک بسته بودن بازار داخلی به موفقیت انجامید، اما کاملاً مشخص است که در مقیاس جهانی، تمامی این پیشرفت ها، به هیچ عنوان کافی نبوده است. سورن در راستای همین دیدگاه و به روزرسانی سمند متولد شد تا با جلوپنجره بزرگ‌تر، چراغهای کشیده‌تر، داشبورد متفاوت و پیشرانه ملی EF7 به نوعی نسخه جدیدتر، کامل تر و لوکس تر سمند پیر ایرانی باشد. حالا در آخرین به روزرسانی شاهد تغییرات دیگری روی این محصول بوده ایم که به نام سورن پلاس به بازار عرضه شده و قرار است جایگزین مدل ELX قبلی گردد.

 

سورن پلاس حاصل یک سری تغییرات جزئی روی ظاهر بیرونی و کابین سورن ELX است. در واقع این محصول از نظر فنی تفاوتی با اسلاف خود ندارد و به غیر از اضافه شدن کروز کنترل و چند تفاوت جزئی دیگر، سایر اصلاحاتش به ظاهر اتومبیل محدود شده است. از مهم ترین تفاوت‌های سورن پلاس با سورن عادی میتوان به اضافه شدن برخی تجهیزات نظیر كروز كنترل و چراغهای روشنایی در روز، تفاوت های جزئی ظاهری و بهبود وضعیت تریم داخلی کابین اشاره کرد که تمامی این موارد تغییراتی بسیار جزئی به حساب می‌آیند اما در مجموع روی ظاهر کلی ماشین تاثیر مثبت گذاشته‌اند و حالا سورن پلاس اندکی شیک‌تر و هماهنگ‌تر از سورن عادی به نظر میرسد.

 

داخل سورن پلاس

در داخل کابین هم تغییرات به موارد جزئی نظیر تعویض غربیلک فرمان با نمونه مشابه خودرو دنا، اضافه شدن MFD بهمراه Trip Computer بر روي پوسته بالايي کنسول مرکزی داشبورد (که اطلاعاتی نظیر دما و باز بودن درب ها را نمایش میدهد)، طرح و رنگ جديد روکش صندلي با دوخت قرمز، تغيير قطعات دکوراتيو داخلي و تودری ها، سردنده جدید و موکت سقف با طرح خودرو دنا محدود شده است.

در واقع تم کلی کابین سورن پلاس مشابه همان سورن عادی است که به نسبت طراحی کلاسیک سمند ساده، حالت جوان پسندانه تری دارد و اینک با اضافه شدن خطوط قرمز و فرمان جدید، اندکی به جذابیت هایش اضافه شده است. در خصوص فضاسازی هم باید گفت، سورن پلاس همچون سایر اعضاء خانواده سمند، هم بر روی صندلی‌ها و هم داخل صندوق عقب فضای مناسب و کارآمدی در اختیارتان قرار میدهد که به راحتی پاسخگوی نیازهای معمول یک خانواده خواهد بود.

طراحی سورن پلاس

سورن به عنوان نسخه فیس لیفت شده سمند ساده به بازار عرضه شده بود اما نتیجه این فیس لیفت خیلی هم ایده آل از کار در نیامد و بدلیل ناهماهنگی دربرخی قسمت‌ها انتقادهایی به دنبال داشت. البته در برخی زوایا مثل قسمت عقبی ماشین، پیشرفت اندک ولی عامه پسند بود اما تغییرات اساسی دماغه حرف و حدیث بسیار و موافق و مخالف زیادی داشت. در واقع فرم یکپارچه دماغه سورن در قیاس با طرح قدیمی و به قولی دهه نودی سمند که در آن سپر زیر چراغها و جلوپنجره قرار میگرفت، مدرن تر به نظر میرسد اما با این وجود حالت خاص چراغهای جلو و عدم هارمونی میان این قسمت با خطوط کناری و انتهای اتومبیل باعث شد که محصول نهایی در برخی قسمت ها از تناسب کافی برخوردار نباشد.

حالا سورن با هدف بهبود مشکلات قبلی یک بار دیگر زیر تیغ جراجی رفته و اینک با کمک گرافیک جدید چراغهای جلو و عقب، اضافه شدن دی لایت، تغيير رنگ جلوپنجره به مشکي براق، استفاده از طرح كروم روي نوار شيشه هاي جانبي، دستگيره هاي جدید درب ها، نصب اسپويلر برروي درب صندوق عقب و رینگ های جدید، شکل و شمایل به روزتری به خود گرفته تا مشکلاتش کمتر به چشم آیند.صد البته که این میزان جزئی تغییرات آن هم بعد این همه سال، شما را به وجد نخواهد آورد اما در هر صورت کاچی به از هیچ است و همین که طراحان ایران‌خودرو موفق شده اند سورن پلاس را اندکی زیباتر از قبل کنند و مثل امثال زانتیا 2 و PK و 206SD دچار یک عقب گرد در طراحی نشده ایم جای شکرش باقی است.به طور خلاصه سورن پلاس با اینکه چهره‌ای در شان و شخصیت یک محصول امروزی در سطح جهانی را ندارد و از بسیاری زوایا قدیمی بودن زبان طراحی و حتی پلتفرمش را فریاد میزند اما در قیاس با سمند و نسخه قدیمی سورن وضعیت بهتری پیدا کرده و اندکی زیباتر شده است.

 

مصرف سوخت

  • داخل شهر: —

  • خارج شهر:–

  • ترکیبی: 7.4 لیتر در هر صد کیلومتر

  • حجم باک:66 لیتر

  • استاندارد آلایندگی:یورو 4

  • میزان تولید CO2:–

  • استاندارد امنیت:–

  • امکانات و تجهیزات سورن پلاس

    سورن پلاس از نظر سطح امکانات هم اندکی پیشرفت داشته؛ البته خیلی به دلتان صابون نزنید چراکه تعداد گزینه‌های اضافه شده به موارد جزئی نظیر کروز کنترل، شیشه های دودی عقب، چراغهای روشنایی در روز و اضافه شدن سنسور سوم پارک در وسط سپر محدود میشود. همچنین امکان اضافه کردن تجهیزاتی نظیر مانیتور به صورت سفارشی هم وجود دارد. ای کاش ایران خودرو با اضافه کردن گزینه‌هایی مثل ایربگ های جانبی، خصلت های امنیتی محصولش را نیز ارتقاء میداد اما در هر صورت فعلاً این مهم محقق نشده است.

 

امکانات سورن پلاس

  • کیسه هوا: راننده و سرنشین جلو

  • سیستم صوتی: سيستم صوتي MP3 – بلندگوي جلو و عقب – آنتن اكتيو

  • ترمز و پایداری: ترمز ضد قفل ABS و EBD – ترمز جلو ديسكي ترمز عقب ديسكي

  • دیگر امکانات:سيستم ضد سرقت (ايموبيلايزر) – سيستم هشدار دهنده هوشمند مركزي ورود غير مجاز – هشداردهنده موانع عقب – سيستم عيب يابي هوشمند (مالتي پلكس) – قفل مركزي با ريموت كنترل – كمربندهاي ايمني با قابليت تنظيم ارتفاع-کروزکنترل- کامپیوتر سفر-تریم چرمی

رقبای سورن پلاس در بازار

برخی از رقبای سورن پلاس در خود خانواده ایران خودرو حضور دارند. مثلاً رانا پلاس که هرچند با اتاق کوچک‌تر و کیفیت متریال کابین پایین‌تر و امکانات کمتر، قادر نیست به خوبی سورن پلاس به خانواده ایرانی خدمات رسانی کند اما در عوض ارزانتر است و مصرف سوخت کمتری هم دارد. همچنین در ادامه این رقابت درون خانوادگی میتوان به سراغ پژو پارس LX رفت که علیرغم ظاهر قدیمی تر و کمبود چند گزینه رفاهی، همچنان طرفداران خاص خودش را دارد. با این پول میشود به محصولات چینی نظیر برلیانس H230 یا همان نسخه صندوقدار سری 200 برلیانس هم فکر کرد، بخصوص که نسخه اتوماتیک H230 هم با قیمت کم و بیش مشابه سورن پلاس در بازار قابل خریداری است.

تصاویر دیگر از خودروی سورن پلاس

انتهای‌پیام/عفراوی

 

 

مشاهده بیشتر

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا