کشف 25 شهر تاریخی و باستانی در خوزستان
به گزارش ندای رسا، محمد حسین ارسطو زاده، مدیر کل اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی خوزستان با اشاره به آثار باستانی، تاریخی و فرهنگی استان خوزستان که ثبت ملی و حتی جهانی شدند، گفت: خوزستان جایگاه متمایزی در کشور را دارد، تاریخ نشان می دهد در هزاران سال پیش تمدن های مختلف این سرزمین را برای زندگی برگزیدند، عیلامی ها در این سرزمین می زیستند، نه تنها روستاها بلکه شهرهای بزرگی در خوزستان بنا شدند، علاوه بر آن تلاقی تمدن ها و فرهنگ ها، پتانسیل عظیمی را نصیب خوزستان کرده است، بر اساس تحقیقات باستان شناسان بیش از 25 شهر تاریخی در نقاط مختلف استان کشف شد که همگی آن ها در نزدیکی رودخانه بنا شدند.
وی گفت: چغازنبیل یا دورانتاش که دارای اهمیت تاریخی بسیار بالایی بوده، شهرهای شوشتر و شوش و بخشی از راه ها در استان جزء این میراث تاریخی و فرهنگی است.
مدیر کل اداره گردشگری و صنایع دستی خوزستان ابرازداشت: بسیاری از آثار دیگر در استان نیز وجود دارد که باید ثبت جهانی شود که شامل 14 مکان و موقعیت است همچنین 1500اثر دیگر وجود دارد که ثبت ملی شده و 3 هزار اثر دیگر نیز تعیین شده که بزودی ثبت خواهند شد،با ثبت این آثار، هزاران اثر در خوزستان معرفی می شوند.
ارسطو زاده اظهارداشت: خوزستان دارای موقعیت مکانی ویژه ای بوده که از شمال به کوه ها و در جنوب به بنادر و آب های آزاد منتهی می شود و این موقعیت متنوع سبب شده تا صنایع دستی مردم خوزستان بسیار متفاوت و متنوع باشد، آنچه تا کنون به دلیل این تنوع به دست ما رسیده بسیار ارزشمند است که باید به نسل آینده معرفی شود، در شمال و جنوب استان قومیت های گوناگون می زیستند، صنایع دستی در خوزستان شامل 88 رشته بوده که به نقاط مختلف صادر می شود، موقعیت تاریخی و تنوع آن سبب شده تا این استان بهشت کاوشگران و باستان شناسان شود.
وی گفت: یکی از ویژه های موقعیتی خوزستان، تالاب ها هستند، با بکارگیری این موقعیت ها و صنایع دستی می تواند گردشگران زیادی را از کشورهای گوناگون جذب کرد، شوش، شوشتر و دزفول سه شهر مهم تاریخ و باستانی در شمال خوزستان و همچنین شهرهای در جنوب که نشان دهند تمدن های بزرگی بوده که در این استان ها می زیستند همه این ظرفیت ها درون یک استان هستند که می توان استان را به عنوان قطب گردشگران معرفی کنند.
وی گفت: استان خوزستان با رشته کوه های سرسبز و با صفا، غارها، دشت های هموار، نواحی کویری، رودها، آب و هوای گوناگون و لطیف، چشمه های معدنی و آب گرم، پوشش گیاهی و مناظر زیبا و با طراوت، از مناطق مهم گردشگری طبیعی، و اکوتوریسم کشور به شمار می رود و شمار زیادی از گردشگران و دوستداران طبیعت را به سوی خود فرارمی خواند، از سوی دیگر بسیاری از اماکن مذهبی نیز جایگاه ویژه ای در استان داشته، بارگاه علی ابن مهزیار اهوازی از جمله این اماکن هستند که زائران زیادی را به خود جذب می کند.
ارسطو زاده اظهارداشت: در سال گذشته بیش از 146 کارگاه بازسازی و مرمت سازی آثار و بناهای تاریخی شکل گرفت، با همکاری بسیاری از نهادهای فرهنگی در حال فعالیت هستیم، هیچ چیز مانع این نیست که خوزستان به یک قطب بزرگ جذب گردشکر در سطح کشور تبدیل شود.
وی گفت: یکی از اقدامات دیگری که باید در خوزستان انجام شود توسعه ظرفیتهای گردشگری در خوزستان با تأکید بر تخصص و تقویت زیرساختها است. دلیل اصلی برای انجام این کار، نشستها و کار گروههای تخصصی با فعالان بوده است، این نشستها به ما میآموزند که چه تغییراتی در حوزه گردشگری رخ میدهد، دست آوردهای ما پس از انقلاب عظیم است، این دست آوردها سبب ایجاد تمدنی بزرگ به نام تمدن ایران شده است، اکنون این توانایی را داریم تا با کشورهای همجوار به ویژه عراق همکاری مشترک داشته باشیم، این ارتباط با توسعه گردشگری سبب رونق اقتصادی خواهد شد، یکی از شاخه های این گردشگری، گردشگری سلامت است، چنین ظرفیت های باید افزایش یابد.
ارسطو زاده بیان داشت: به هم استانی های عزیز توصیه می کنیم که در زمینه گسترش گردشگری سرمایه گذاری کنند که این سرمایه گذاری بدون شک سوده آور خواهد بود، بسیاری از ظرفیت ها در خوزستان وجود دارد، برای مثال در جزیره مینو افتتاح یک رستوران سنتی موفق شده بسیاری از گردشگران را به خود جذب کرده است، آماده همکاری با سرمایه گذران در جهت ارائه اطلاعات لازم هستیم.
وی گفت: اگر زیر ساختهای لازم در موضوع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توسعه یابد شاهد رونق بیشتر در این موضوع خواهیم بود.