نقش انجمن اولیا و مربیان در تحقق اهداف تربیتی و آموزشی دانش آموزان
معلم باسابقه خوزستانی بر لزوم برقراری ارتباط مستمر میان اولیا و مربیان تاکید داشت و تصریح کرد: در این ارتباط مربیان شرح حال دانش آموز را به والدین ارائه می کنند و اولیا نیز شرح حالشان را بیان می کنند با این حرکت به ویژه ابتدای مهرماه معلمان بهتر می توانند روش برخورد با دانش آموز را انتخاب کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ندای رسا، خانم باوی، عضوی از جامعه فرهنگی استان خوزستان در برنامه اسرتی «خانواده من» شبکه جهانی الاهواز که امشب به مناسبت فرارسیدن هفته پیوند اولیا و مربیان به روی آنتن رفت حاضر شد.
وی در ابتدای این برنامه با اشاره به تشکیل انجمن اولیا و مربیان در سال ١٣۶٧ اظهار داشت: زمانی که وزارت آموزش و پرورش پی برد که بدون تعامل با اولیا دانش آموزان نمی تواند اهداف آموزشی و تربیتی مدنظر را پیاده کند، تصمیم گرفت که انجمنی در همه مدارس تحت عنوان انجمن اولیا و مربیان تشکیل شود.
باوی بیان داشت: با توجه به جمعیت هر مدرسه تعداد اعضای حاضر در انجمن اولیا و مربیان تعیین می شود؛ مدیر مدرسه ، معاون و تعدادی از اولیا که قابلیت همکاری با مدرسه را دارند در قالب این انجمن طی سال فعالیت می کنند.
این معلم با سابقه خوزستانی با بیان اینکه همکاری انجمن اولیا و مربیان می تواند براساس نیاز مدرسه مادی یا معنوی باشد و افزود: با توجه به اینکه همه مدیران و آموزگاران محل خدمت و زندگی یکسانی ندارند و گاها پیش می آید که معلمی برای خدمت به مناطق دور دست اعزام شود در اینجا وجود این انجمن می تواند کمک شایانی به معلمان و مدیران برای شناسایی آداب و رسوم منطقه داشته باشد.
وی ادامه داد: از نظر مادی اولیا می توانند افزون بر کمک های مالی به مدرسه، خدمتی را در راستای شغلشان به مدرسه ارائه کنند در واقع این انجمن موجب ارتباط بهتر اولیا و مربیان مدرسه می شود که در نهایت هدف هر دو این ها تحقق اهداف تربیتی و آموزشی دانش آموزان است.
باوی بر لزوم برقراری ارتباط مستمر میان اولیا و مربیان تاکید داشت و تصریح کرد: در این ارتباط مربیان شرح حال دانش آموز را به والدین ارائه می کنند و اولیا نیز شرح حالشان را بیان می کنند با این حرکت به ویژه ابتدای مهرماه معلمان بهتر می توانند روش برخورد با دانش آموز را انتخاب کنند زیرا گاهأ در برخی از کلاس ها کودکان کار، فرزند طلاق، دانش آموز یتیم و … وجود دارد که معلم می تواند با استفاده از صحبت های ارائه شده از سوی والدین ارتباط و تعاملش را با این دانش آموزان بیشتر و بهتر کند.
این معلم با سابقه خوزستانی از معضل دو زبانه بودن برخی دانش آموزان در مناطق مختلف استان سخن به میان آورد و ابراز داشت: برخی از دانش آموزان در مناطق عرب نشین نمی توانند به زبان فارسی صحبت کنند و این سبب می شود که دانش آموزان با استعداد این مناطق از فراگیری آموزش های درسی نسبت به همکلاسی های خود عقب بماند؛ چرا که متوجه آموزه های معلم نخواهد شد و درک مسائل درسی برای او سخت است.
باوی خطاب به والدین دانش آموزان عرب گفت: یادگیری زبان فارسی در کنار زبان مادری یک مهارت است که باید جدی گرفته شود زیرا این موضوع تاثیر مستقیمی بر پیشرفت درسی دانش آموزان خواهد داشت.
وی با ارائه دو راهکار به والدین برای تقویت زبان فارسی در فرزندانشان اظهار داشت: ثبت نام نوآموزان در مهدکودک پیش ورود به مدرسه و استفاده از برنامه های تلویزیونی اثر قابل توجهی در تقویت زبان فارسی دانش آموزان خواهد داشت.
این معلم با سابقه خوزستانی در پایان با بیان اینکه والدین به روش های تدریس معلمان احترام بگذارند، بیان داشت: روش های تدریس در زمان حال با گذشته تفاوت بسیاری دارد و دانش آموزان با شیوه های جدید مانند دست ورزی آموزه های درسی را فرا می گیرند، اما گاها دیده شده که والدین با روش های قدیمی به دانش آموزان تدریس می کنند که این موضوع موجب دوگانگی در انتخاب روش تدریس والدین و معلمان می شود .