
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ندای رسا، شوش، شهری با پیشینه تاریخی هفت هزار ساله با کولهباری از خاطرات در دل خوزستان جای گرفته است. این شهر در ابتدا به عنوان شهری دینی بنا شد و در آن مدت بارها مورد هجوم سهمگین دشمن قرار گرفت اما هیچگاه از بین نرفت و هنوز نوای زندگی در آن جریان دارد.
در گذشته های دور، شوش پایتخت دولت ایلام بود؛ بعدها دولت های اشوری، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلیها و ساسانی ها در این شهر حکومت کردند و هر کدام یادگارهایی در این شهر از خود به جا گذاشتند.کاخ اپادانا، هفت تپه، موزه هفت تپه، زیگورات چغازنبیل و مقبره حضرت دانیال نبی (ع) روایتگر فرازها و فرودهای تمدنهایی است که امروز تنها نامی از آنها به جای مانده است.
ساحل شرقی رودخانه شاوور رو به روی تپه ارگ، مقبرهای قرار دارد که پیامبری از نسل یعقوب نبی (ع) و حضرت داوود (ع) را در خود جای داده است.
عبدالکاظم علینژاد از پژوهشگران و اساتید برجسته تاریخ استان خوزستانی که از سال 1364 مطالعات و تحقیقات خود را پیرامون تاریخ و تمدنهای حاکم در خوزستان آغاز کرده است در تشریح زندگی دانیال نبی (ع) میگوید: دانیال نبی (ع) از پیامبران بنی اسرائیل است، وی در شهری که پیش از اسلام اورشلیم «قدس فعلی» نام داشت؛ زندگی میکرد.
این پژوهشگر تاریخی با اشاره به حمله « بخت النصر نبوکد نزر» یکی از پادشان بین النحرین به فلسطین و اسارت تعداد زیادی از مردم «یهودی» بیان کرد: در قرن ششم پیش از میلاد طی حمله «بخت النصر نبوکد نزر» به فلسطین تعداد زیادی از مردم به ویژه حضرت دانیال نبی (ع) به اسارت گرفته شده و به بین النحرین منتقل میشوند.
وی در رابطه با سرنگونگی سلسله ماد و پایهگذاری سرزمین هخامنشی از سوی کوروش کبیر چنین عنوان میکند: کوروش پس از سرنگونی سلسله ماد و پایه گذاری سرزمین هخامنشی مناطق وسیعی از جمله شهر بابل «پایتخت بخت النصر» را به تصرف خود در آورد که ماحصل این فتوحات به آزادی اسرای یهودی و دانیال نبی منجر شد؛ پس از آن کوروش به اسرا این اختیار را داد که برای ادامه زندگی به ایران بیایند یا به شهر و دیار خود بازگردند در این میان تعدادی از آزادشدگان به سوی شهرهای خود رهسپار شدند و تعدادی نیز همچون دانیال نبی به ایران آمدند و شهر کنونی شوش را که در آن دوران یکی از مراکز مهم سیاسی بود برای زندگی برگزیدند.
علی نژاد، صفات و حکمات حضرت دانیال (ع) را دلیلی برای جلب احترام مردم به ایشان دانست و افزود: دانیال نبی (ع) به صفات خاصی همچون تعبیر خواب شهرت داشت و به دلیل حکمت والایش احترام هر کس را به خود جلب میکرد.
پژوهشگر تاریخی با اشاره به مومیایی شدن پیکر دانیال نبی (ع) پس از مرگ ادامه داد: پس از اینکه دانیال نبی (ع) در شوش به رحمت ایزدی پیوست براساس رسوم آن زمان پیکرش را مومیایی کردند؛ بعد از فرارسیدن دوره فتوحات اسلام، مسلمانان به جسدی مومیایی درون آب برخوردند، حضرت علی (ع) فرمودند این جسد برادرم دانیال (ع) است در نتیجه مقبره و مرقدی برای ایشان در نظر گرفته شد ومورد احترام خاص مسلمانان قرار گرفت.
وی در پایان به برگزاری مراسمات خاص از جمله اربعین حسینی (ع) در مرقد دانیال نبی اشاره کرد و گفت: این مرقد به ویژه در اربعین حسینی بسیار مورد توجه قرار میگیرد و مراسمات خاصی در آن برگزار می شود.