تشریح خطبه فدکیه حضرت زهرا (ع) از سوی خطیب حسینی در شبکه جهانی الاهواز
خطیب منبر حسینی در مراسم ایام فاطمیه که از شبکه الاهواز پخش شد به تشریح خطبه حضرت زهرا (س) پس از غصب فدک پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ندای رسا، حجت الاسلام سید محمد موسوی، خطیب منبر حسینی در مراسم ایام فاطمیه که از شبکه الاهواز پخش شد به تشریح خطبه حضرت زهرا (س) پس از غصب فدک پرداخت.
این خطیب حسینی با بیان اینکه فدک میراثی بود که پیامبر اکرم(ص) برای حضرت زهرا (س) به ارث گذاشت؛ بیان داشت: خلیفه اول به مصادر فدک پرداخت، ابوبکر برای توجیه غصب فدک مدعی شد که پیامبر(ص) فرمود: «نَحنُ مَعاشِرَ الانبیاءِ لا نُوَرِّثُ ما تَرَکنا صَدَقَة» ماگروه انبیاء چیزی به ارث نمی گذاریم و آنچه ما باقی می گذاریم صدقه است.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به رد این روایت از سوی حضرت زهرا (س) در جمع مردم و خطاب به مسلمانان عنوان داشت: حضرت زهرا(س) در جمع عامه مردم به رد این روایت پرداخت و در این مورد به آیات قرآن استناد کرد و آیات وَقَدْ قَالَ اللَّهُ تَعَالَی: «وَوَرِثَ سُلَیْمَانُ دَاوُد» وَ قَالَ تَعَالَی «فَهَبْ لِی مِنْ لَدُنْک وَلِیًّا یَرِثُنِی وَیَرِثُ مِنْ آلِ یَعْقُوبَ» را قرائت کرد در این میان چه فرقى میان همسران پیامبر و فرزندآن حضرت وجود دارد که همسرانش پس از وى از اموال او حق استفاده داشته باشند؛ ولى حضرت زهرا (س) از آن محروم باشد.
وی افزود: اگر این تفسیر و تحلیل را واقعى بگیریم این پرسش مطرح مى شود که اگر پیامبر (ص) وضعیت ارثشان را مشخص کرده اند؛پس مطالبه حضرت زهرا (س) براى چه بود.
این خطیب حسینی ادامه داد: بدون شک مطالبه ارث، دلیل بر مصادره آن است، مطالبه و دفاع از حق ارث در صورتى است که به اعتقاد مطالبه کننده، دیگران او را به ناحق از حق طبیعى اش محروم کرده باشند و این خود دلیل روشنى است بر این که دستگاه حکومت، اموال رسول الله (ص) را مصادره کرده و از دستیابى وارثان به آن ممانعت به عمل آورده است.
حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: حضرت زهرا (س) با اشاره به آیات قرآن و دلالت آن ها بر حقانیت مطالبه ایشان بیان داشت، آیات قرآن روشن بوده و ما اهل بیت به آن آگاه تریم و آیات قرآن در مورد میراث برای مردم و پیامبران به صورت جداگانه نبوده بلکه برای همگان یکسان است.
وی ابراز داشت: ارث متعلق به عام انسان ها است که شامل همه افراد بشر از هر رنگ، نژاد، عقیده و مذهبی میشود و هیچ گونه استثناء و منعی به صورت طبیعی در آن وجود ندارد، مگر در شرایطی خاص و ویژه مثل قاتل بودن وارث و یا کفر آن، بنابراین عمومیت آیات قانون ارث مانع محروم نمودن افراد یا گروه هایی از این حق انسانی و الهی می شود و شامل همه گروه ها، چه پیامبران و چه غیر پیامبران خواهد بود.